Diabetes
Ingrediënten:
- 4 middelgrote eieren
- 100 g suiker
- 45 ml water
- 120 g volkorenbloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 750 g aardbeien
- 250 g slagroom, light
- 700 g magere kwark, naturel
- 2 druppels vloeibaar zoetstof
- Vanille aroma, paar druppels
- 2 koffielepels cacaopoeder, ongezoet
Bereidingswijze:
Splits voor het deeg 4 eieren en klop het eiwit stijf. Klop de eidooiers met 100 g suiker en 3 eetlepels water wit en romig. Meng 120 g volkorenbloem met 1 koffielepel bakpoeder, meng de eidooiers erdoor en schep daarna het eiwit er voorzichtig door. Doe het deeg in een, met bakpapier beklede, springvorm (Ø 26 cm) en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Klop 250 g slagroom op. Breng 700 g magere kwark op smaak met een paar druppels zoetstof en een paar druppels vanillearoma. Roer de slagroom erdoor. Haal de taart uit de vorm, laat afkoelen en halveer horizontaal. Snij voor de vulling 750 g aardbeien in stukjes en verdeel 2/3 daarvan over de onderste bodem. Verdeel 1/3 van het kwark-room mengsel over de aardbeien. Leg de tweede bodem erop en bestrijk de taart met de rest van de room. Zet de taart ca. 2 uur in de koeling. Bestuif voor het opdienen met 2 koffielepels cacaopoeder en garneer met de overgebleven aardbeien.
Voedingswaarden (per portie):
Kcal 150
Koolhydraten 16 g
Onverzadigd vet 3 g
Verzadigd vet 3 g
Eiwit 8 g
Vezels 1 g